FOOD

Iced black tea

Pentru că nu am mai făcut ceai cu gheață până acum, temperaturile ridicate de zilele trecute m-au împins să testez o nouă rețetă de iced tea. Probabil și pentru că îmi făcuse poftă cartea Henriettei Lovell, ”Aventura ceaiului”, despre care povestesc într-un alt articol.


Din moment ce mai băusem ceai cu gheață până acum, unul făcut în casă nu avea cum să fie mai prejos așa că m-am apucat de treabă.


Poate vreți și voi să vă răcoriți, așa că vă las rețeta mai jos. 


Înainte să vă dau ingredientele și rețeta pas cu pas am câteva specificații de oferit: • Ceaiul frunze e mult mai aromat și calitativ, de aceea îl recomand în detrimentul celui la plic.

 • Poți folosi orice fel de ceai îți place (negru, verde, alb) aici depinde de gustul fiecăruia. Trebuie doar să ai grijă să-l infuzezi exact cât scrie pe pachet, altfel riști să iasă amar. Eu am folosit ceai negru, din nefericire la pliculeț, deoarece n-am avut frunze. Îmi notez pe listă ca data viitoare când mai merg în oraș să cumpăr și frunze de ceai.

 • Ceaiul poate fi infuzat atât în apă clocotită cât și în apă rece, însă dacă alegeți apa rece, frunzele de ceai vor trebui să stea la infuzat câteva ore bune ca să iasă aroma din ele. Eu am ales metoda mai rapidă, cea cu apă fiartă.

 • În loc de zahăr sau miere, pueți folosi îndulcitori vegani ca siropul de agave, ștevie, sirop de arțar sau altele.


Au travail, alors!


Ingrediente pentru o carafă de 1 litru: • 4-5 pliculețe de ceai la alegere sau 25 g de frunze de ceai (Eu am folosit pliculețe de ceai negru Lipton)

 • 1 litru apă clocotită

 • Miere sau zahăr după gust

 • 6 Frunze de mentă verde

 • 3-4 Frunze de busuioc verde

 • O jumătate de lămâie tăiată felii

 • O jumătate de portocală tăiată felii

 • Sucul rămas de la jumătățile de lămâie și portocală


Preparare: 1. Feliați jumătățile de lămâie și portocală și stoarceți sucul din jumătățile rămase.

 2. Spălați frunzele de mentă și busuioc.

 3. Adaugați-le pe toate într-o carafă sau într-un borcan mai mare.

 4. Separat, fierbeți apa și o turnați peste pliculețe sau peste frunzele de ceai, lăsându-le la infuzat conform instrucțiunilor

 5. Apoi strecurați ceaiul în carafă, peste feliile de lămâie și portocală și peste frunze. Fiind fierbinte, lichidul va elibera aromele mai eficient.

 6. Adăugați miere sau zahăr și amestecați bine.

 7. Lăsați să ajungă la temperatura camerei, după care puteți depozita ceaiul la frigider, urmând să îl consumați în decurs de 2-3 zile. Puteți adăuga gheață sau orna cu felii de portocală confiată.


Deoarece acest iced-tea este homemade, cumva se simte diferența dintre el și cele din comerț, pentru simplu fapt că nu are un gust artificial sau prea dulce. Veți fi surprinși de gustul răcoritor și catifelat, dar în același timp de tăria aromei dintr-un ceai de calitate.


M-aș bucura tare mult să știu cât de bun a ieșit ceaiul vostru! Cu poze cu tot! :)) 
 • Text Hover
PS: Share this, or I'll eat your cookies...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email

Author


Avatar

Corina Chiorean

Hello, world! Childish and stubborn, I'm not your usual cup of tea. Oh, and once you know me, I'll introduce you to my other personalities as well. Don't worry, they're friendly and very chatty, unless you're a schmuck!

YOU MIGHT ALSO LIKE THESE