FOOD, TRAVEL

Paradisul cireșelor

Așa cum am promis într-un articol mai vechi, revin cu povești delicioase din sezonul cireșelor. 

Vă avertizez ca poftă vi se va face cu siguranță, așadar consumați cireșe responsabil și fiți chibzuiți când dați fuga la supermarket sau la piață, după ce citiți articolul ăsta. ✨🍒

Am o legătură specială cu luna iunie. E prima lună de vară, m-am născut într-o zi de iunie, miroase a vacanță peste tot și cumva viața pare mai frumoasă odată cu venirea căldurii.

Suntem iar la țară, deschid poarta grădinii și mă opresc după primul pas, admirând munca naturii și oamenilor deopotrivă. Vara e clar aici, iunie și-a intrat în drepturi, sau cel puțin așa credeam la momentul respectiv. Silly me! 😂

E după-amiază, verdele strălucitor mă orbește și razele soarelui îmi mângâie pielea feței, mă simt ca în Orașul de Smarald din tărâmul lui Oz. Fug repede în capătul grădinii, unde știu că cireșii mă așteaptă cu fructe și arome îmbietoare. Pe creste, ele sunt de un roșu închis, par zemoase, dar nu ajung la ele nici cu scară. Mă voi mulțumi totuși cu cele de pe crengile de mai jos, care sunt la fel de gustoase. 

Mă cred vitează, iau scara, o car lângă unul din cireși și mă urc repede ca să le gust. Ce dor mi-a fost! Nu mă satur să le fotografiez (pentru insta, doh!), să le alint, să le gust. Simple, presărate cu zahăr sau în prăjitură, sunt gustarea estivală perfectă! 

Jumătate de oră mai târziu norii se îngrămădesc pe cer, mirosul de ploaie se simte în aer în timp ce anticipăm cu toții o furtună ca la carte. Norocul meu că am apucat să adun jumătate de plasă, cât să ne ospătăm la cină. 

Abia apuc să mă dau jos de pe scară ca picuri mari și rotunzi îmi cad peste creștet, iar noi fugim toți leoarcă către adăpostul casei. Tunetele și fulgerele sunt tot mai intense și #Doli, speriată să nu rămână pe-afară, se trântește cu putere în ușa casei înainte ca noi să ajungem la ea. N-am râs demult cu așa poftă! 😂

Înăuntru ne mai așteaptă o surpriză, prăjitură pufoasă cu cireșe și căpșuni, abia scoasă din cuptor, încă aburindă… De câte ori vin aici simt că mă îngraș cu câteva kilograme. Bunătățile sunt peste tot în jur și pur și simplu nu mă pot abține! 🙈

Următoarele 4 zile mi le-am petrecut printre crengi, pe leagăn sau pe trambulină făcând plajă, cu excepția unei mici vizite la Ecler, despre care v-am mai povestit. Probabil ați auzit de pe la televizor despre furtuna cu grindină de acum o săptămână ce a avut loc în Craiova și care a inundat străzi și a rupt copaci din oraș.

Fun fact, #MrDarcy și cu mine am fost prinși fix în mijlocul ei în timp ce întorceam la mașină. E de ajuns să vă spun că ne-am întors acasă uzi până la piele. Cu puțin noroc, nu am răcit, însă nu eram nici departe, având în vedere că papucii ne musteau de apa care șiroia pe trotuare.

Ce-ar fi viața fără puțină aventură! ⛈💦

Vă las niște poze și câteva beneficii pentru organism ale acestor fructe minunate. 💋

Știați că …


  1. cireșele sunt bogate în vitamina C, vitamina A, melatonină și bioflavonoide?

  2. sunt bogate în antioxidanți iar pe termen lung au efect anticancerigen?

  3. pigmentul roșu din cireșe are proprietăți de reducere a durerilor și inflamațiilor, reglând colesterolul din sânge?

  4. cireșele reduc riscul bolilor de inimă și diabetului?

  5. au efecte benefice pentru creier, prevenind boli precum demența sau Alzheimer?   • Text Hover
PS: Share this, or I'll eat your cookies...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email

Author


Avatar

Corina Chiorean

Hello, world! Childish and stubborn, I'm not your usual cup of tea. Oh, and once you know me, I'll introduce you to my other personalities as well. Don't worry, they're friendly and very chatty, unless you're a schmuck!