TRAVEL

Trip alert | Aventuri pe Transfăgărășan

Îmi plac excursiile spontane. Am început să mă perfecționez la a avea o trusă de îngrijire mereu pregătită și câteva outfituri în cap, gata de aruncat în bagaj. Obișnuiam, și încă mai am scăpări de genul 😂, să împachetez tot dulapul pentru un concediu de 5 zile. E ok atâta timp cât mergi cu mașina, dar când trebuie să te prezinți la aeroport e horror să afli că mai ai de plătit nu știu câți euro pentru kile în plus. 

Nu a fost cazul sâmbăta trecută, când la ora 4 PM, în timp ce citeam liniștită, #MrDarcy trezește aventurierul din mine și propune o excursie spontană la Curtea de Argeș. Bineînțeles că nu am mai stat pe gânduri și am sărit ca arsă. Stai, ce facem cu pisica? Dar cățelul, îl luăm cu noi? Spontan, spontan dar aveam câteva chestii de rezolvat mai întâi. 🙈😂
Din fericire, avem niște prieteni minunați, cărora le mulțumesc cu această ocazie că au primit-o în gazdă pe #Pisina. #Doli urma să vină cu noi. Eram siguri că vom găsi o cazare pet friendly prin zonă.

Am împachetat rapid: bagaj, cățel, pisică, și hop în mașină. 🚗

Am ajuns la #Arefu, mai exact, în județul Argeș, pe la 11 PM, pe beznă. Nu știu dacă știți, dar prin zonă nu e iluminat public, pensiunea nefiind la drumul principal, plus că mai era și alertă de urși. După ce am mâncat, ne-am luat în primire și camera, foarte drăguță și curată.

Ieșim pe balcon să luăm lumea în primire și de acolo, când lătrăturile de câini începuseră să se intensifice tot mai tare. La nici două minute mai târziu, ghici cine trecea pe sub balconul nostru, un etaj mai jos? Exact, domnul urs ieșit în căutare de papa. #Doli îl urmărea cu mare interes de la balcon, ceva de neratat! 😂  Cred că a fost aventura vieții ei să vadă un urs atât de aproape.

Abia a doua zi am aflat, de la proprietarul pensiunii, că ursul mâncase un miel și doi stupi. Sincer, mie personal m-e milă de urșii ăștia care vin în căutare de mâncare printre așezările oamenilor. Mulți dintre ei sunt extrem de slabi și jigăriți. Mi-e milă și de bietul miel și de oamenii care suferă pagube, însă realitatea e că noi le-am invadat spațiul, le-am tăiat pădurile, iar acum suferim consecințele. Fiind animale sălbatice, caută și ei mâncare după miros. Gata paranteza.

A doua zi am pornit din nou la drum. Nu aveam niciun plan făcut dinainte, însă la micul-dejun am hotărât că ar trebui să vizităm barajul #Vidraru, cu lacul de acumulare, #Transfăgărășan și de ce nu, #Bâlea. Cu atât mai mult cu cât eu nu fusesem niciodată prin zonă. 

Despre Vidraru ce pot să spun: imens, impunător, spectaculos, lume multă, porumb copt delicios. 🤤🌽 
Cei cu rău de înălțime, vă sfătuiesc să nu vă uitați peste baraj foarte mult că e grav. :)) 
Ignorând răul de înălțime sau amețeala care te ia, te simți pur ș simplu mic de tot și neînsemnat în fața construcției ăleia gigantice. Totuși, vântul care șuieră liber, soarele care strălucește, faptul că te afli la o altitudine considerabilă, și aerul curat care îți inundă plămânii îți dau un sentiment de #libertate, cum nu am simțit în foarte multe locuri din lumea asta. 

Fun fact: cât am stat pe acolo pe baraj să filmăm și să fotografiem, am dat peste o gheretă cu ușile și geamurile oglindă. Am zis perfect, ăsta e loc bun de selfie-uri! Nu părea să fie deschisă, și nici nu era nimeni împrejurul ei așa că m-am dat la treabă. Cred că m-am fâțâit vreo 20 de minute în fața ei, făcând poze cu #Doli și cu #MrDarcy, când la un moment dat aud o cheie învârtindu-se și ușa se deschide, dinaintea noastră apărând un jandarm. #Mkaaaay! 😂

Vă dați seama că mi-a căzut fața, cu atât mai mult cu cât știam ce posturi am ales pentru poze 🙈  iar la un moment dat, din cauza vântului puternic sunt sigură că mi s-a ridicat și rochița. Le-am oferit spectacol jandarmilor în ziua aia, ce să zic! 🙋🏻‍♀️😂  Individul nu a făcut decât să ne întrebe de cățel și să ne informeze că nu suntem primii care își fac selfie-uri în oglinda lor. Totuși, când l-am rugat să ne facă o poză la toți trei, a refuzat pe motiv că e lume și or să-l acosteze și alții. Cel mai probabil că nu avea chef, ca noi eram singurii oameni pe o rază de 10 metri. Anyway!

De la Vidraru, am mers spre Transfăgărășan, unde din păcate nu am reușit să vedem spectaculosul drum așa cum îl vezi la televizor, deoarece ploua, ningea și era o ceață densă, densă. Ne-am oprit și la Bâlea, ca să prindem aceeași vreme urâtă. Erau 7 grade dar se simțeau ca -7. Am înghețat, la propriu. 🥶😶‍🌫️  Iar în 10 minute cât a durat plimbarea până la lac ne-am udat până la piele. #Doli a fost cea mai fericită cred, pentru că în momentul în care văzuse zăpada s-a trântit literalmente pe spate și începuse să se frece de nămeți. Good #doggo! 🐕❄️

Fără niciun dubiu, cu tot cu ceața și lapovița și ninsoarea de pe drum, excursia asta a meritat până la ultimul minut. Peisajele montane, aerul nepoluat, râurile limpezi, verdele strălucitor și intens cum numai în munți îl poți vedea, urșii care se mai întrezăreau printre brazi, #SPECTACULOS, vă zic! #România e frumoasă, ar fi păcat să nu îi acordăm măcar o șansă la a o vizita!

M-aș bucura mult ca articolul meu să contribuie cumva la decizia voastră de vă gândi de două ori înainte să rezervați o vacanță peste mări și țări. Poate noi nu avem ce au ei dar nici ei ce avem noi, așa ca e doar win-win dacă luați în considerare și țara noastră când vine vorba de concedii.


  • Text Hover

Author


Avatar

Corina Chiorean

Hello, world! Childish and stubborn, I'm not your usual cup of tea. Oh, and once you know me, I'll introduce you to my other personalities as well. Don't worry, they're friendly and very chatty, unless you're a schmuck!