TRAVEL

Down The Rabbit Hole

În ultimul articol de pe blog vă povesteam despre aventurile de pe Transfăgărășan, însă excursia noastră nu s-a terminat la #BâleaLac. 

De-acolo am coborât ușor versanții Făgărașului până la Sâmbăta de Sus, mai exact la Mănăstirea Brâncoveanu. Nici #MrDarcy și nici eu nu suntem genul de oameni religioși practicanți, însă locul acesta, pe lângă semnificația creștină și istorică pe care o are, arată de-a dreptul splendid. 

Ca să detaliez puțin, mănăstirea a fost ctitorită la ordinele domnitorului Constantin Brâncoveanu în anul 1686, a trecut printr-o serie de distrugeri până aproape de ruină în timpul Imperiului Habsburgic, până când în 1926 a fost restaurată de Mitropolitul Nicolae Bălan. O așezare cu încărcătură istorică și spirituală, înconjurată de rânduri de lavandă și trandafiri îmbătători. Zona a fost dezvoltată ca un punct turistic, astfel că pe domeniu mai există și un restaurant, un parc, tarabe și gherete cu gustări și suveniruri pentru toate gusturile, precum și cazare. 

De-aici ne-am urcat în mașină cu direcția #Cluj, însă la nici jumătate de oră de mers, #MrDarcy mă întreabă dacă nu cumva am chef și de o plimbare prin #Sibiu. Era undeva pe la ora 8 PM când am ajuns, am parcat, mi-am schimbat tricoul încă ud de la Bâlea și eram gata de încă o plimbare într-unul din orașele mele preferate din România. 

Am avut noroc și de vreme frumoasă, așa că a fost o adevărată gură de aer să vad lucrurile desfășurându-se cumva aproape normal, de când a început toată nebunia asta cu pandemia. Terasele erau pline ochi, oamenii chicoteau, povesteau, râdeau, se plimbau, stăteau la rând la înghețată și toți păreau fericiți să fie acolo, inclusiv noi. 😂

Ultimele raze de soare aurii se mai puteau zări printre clădirile istorice, lăsând umbre pe pavajul străzilor înguste. Terasele erau toate ornamentate cu ghirlande luminoase sau felinare, care creau o atmosferă caldă și mistică de început de vară. Știți mirosul ăla de vară, parcă puțin prăfos, miros de iarbă uscată, apus și flori parfumate? Exact așa era, ca o amintire olfactivă din copilărie, doar că de data asta o vedeam cu ochii.

Fiind 4 iulie, Ziua Independenței, Filarmonica de Stat Sibiu se pregătea de concert fix în Piața Mare, în mijlocul căreia forfoteau oameni și se distingeau chiote de copii. O ocazie perfectă să ne bucurăm și noi de niște muzică faină, într-un loc minunat. Însetați, am decis să căutăm o terasă ca să privim spectacolul.

The Rabbit Hole, vă sună cunoscut? Un local cochet, cu mâncare super gustoasă, și băuturi de-ți vine să tot ceri. 😂 Are o terasă încăpătoare, însă erau ocupate toate mesele, așa cum a fost de fiecare dată când am oprit pe-acolo. Am așteptat vreo 10 minute până s-a eliberat o masă ca să ne putem așeza. Asta nu poate decât să întărească faptul că experiența e una faină. Nu au un meniu foarte-foarte variat, însă sunt suficiente dish-uri și băuturi ca să satisfacă toate gusturile. Vorba aia, quality over quantity. 

Limonadele sunt demențiale, aromate, reci, dulci, cu arome sau clasice; o explozie de gusturi! Eu am ales un cocktail French Rose, cu sirop de trandafiri și prosecco, deasupra căruia erau presărați boboci de trandafiri uscați. Pozele cred că vorbesc de la sine. 

De mâncare, am ales pizza și paste la cuptor cu spanac. Au venit fierbinți și gustoase din cale-afară. Ca și meniu, aș zice că au un meniu de bistro: coaste, pizza, paste, steak-uri, salate, dish-uri asiatice, deserturi, limonade, cocktailuri. Dacă sunteți în căutare de tradițional, nu e locul potrivit pentru voi. După mine, e un spațiu fain unde să ieși la brunch, sau lunch sau la un pahar de ceva și o gustare de seară. 

Staff-ul de drăguț, prețurile sunt accesibile, cam ca pe la toate restaurantele de genul.

Vă recomand locul ăsta dacă ajungeți prin Sibiu și sunteți în pană de idei sau pur și simplu ați încerca ceva cu care știi că mergi la sigur. Iar dacă aveți nevoie de cazare, au și camere foarte faine și moderne cu vedere la centrul istoric.

Iar pentru cei care au fost deja, sunt curioasă cum a fost experiența voastră. Lăsați părerea voastră în comentarii. Pup! 😘

   • Text Hover
PS: Share this, or I'll eat your cookies...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email

Author


Avatar

Corina Chiorean

Hello, world! Childish and stubborn, I'm not your usual cup of tea. Oh, and once you know me, I'll introduce you to my other personalities as well. Don't worry, they're friendly and very chatty, unless you're a schmuck!