MYSELF

Vine valu’, îmi ia …

Imaginați-vă că vă treziți într-o zi senină și călduroasă de vară, iar când deschideți ușa de la dormitor vă ia valu’, literalmente. Coșmarul de pe lume, nu alta, vă zic din proprie experiență. Nu doresc nimănui o asemenea trezire bruscă și rece. 😂 (bine, poate doar unor persoane)

S-a întâmplat acum 2 săptămâni să avem niște prieteni în vizită peste noapte. Toate bune și frumoase, am stat aproape până pe la 5 dimineața de-am pălăvrăgit și am băut câte-un pahar de vin, când într-un final ne-am dus la somn, obosiți și mulțumiți că putem dormi liniștiți.

De dormit am dormit bine, dar când am dat să ies din dormitor, am avut un șoc să văd cum apa curgea șiroaie pe parchet, îndreptându-se cu viteză fix către covorul nostru lățos. Mai că era să pic din picioare! 
Am mai avut puterea să strig doar ”Inundație!” înainte să sară toată lumea din somnu-i dulce și să ne trezim cu toții în apa aproape până la glezne. 😂

Acum râd, în timp ce vă povestesc toată pățania, dar atunci mai că nu plângeam. Numai gânduri negre îmi treceau prin cap: va trebui schimbat tot parchetul din casă?, dar oare a ajuns și la vecini?, cât o să ne coste toată tărășenia asta?, dar mai ales, care e cauza blestematei de inundații?

#MrDarcy a sărit să oprească circuitul apei în casă, iar după ne-am pus toți pe treabă să adunăm apa (da, inclusiv musafirii). Înarmați cu mop, găleată, și lacrimi în ochi în timp ce îmi vedeam prosoapele curate și îmbălsămate ștergând rând pe rând apa de pe jos, ne-am apucat să salvăm ce mai putem. 

De la covorașe și lucruri care erau pe jos, inclusiv ghiozdanele musafirilor, la cățel cu tot cu saltea, au fost scoase de urgență pe balcon until further notice. De-ban-da-dă! 

În aproximativ 30 de minute am reușit să adunăm lacul din casă, după care am încercat să găsim un instalator. Alt ghinion! Am luat la rând anunțurile cu instalatori de pe Cluj și am început a suna, dar fără succes. Unii nu răspundeau, alții erau la joburile de zi, alții ne cereau poze cu stricăciunea. Aloo, de unde poză când toată apa venea de sub cadă, dintr-un loc la care nu aveai acces ușor, nici măcar ca să vezi care-i baiu’. Buun! 

În cele din urmă, #MrDarcy, our hero, a reușit să identifice cauza: un furtun flexibil care era atât de ruginit și putred de s-a spart sub presiunea apei care curgea prin el, cadorisindu-ne cu toată apa aia murdară de pe țeavă. Am renunțat la instalator, care probabil ne cerea vreo 200 de lei pe nimic, și am scăpat cu doar 12 lei dați pe un furtun nou, la care s-au adăugat spaima, oboseala care s-a acumulat după ce am curățat o zi întreagă pe sub mobile și dus covorul la spălătorie.

Morala: Verificați-vă furtunele și tot ce mai e nevoie prin casă, măcar periodic, ca să nu vă treziți și voi luați de val. #numazic

P.S. Mulțumim pe această cale musafirilor noștri care au fost de super mare ajutor! Corina, Bogdan, vă mai așteptăm pe la noi, să sperăm că fără incidente! 🙈😅
  • Text Hover

Author


Avatar

Corina Chiorean

Hello, world! Childish and stubborn, I'm not your usual cup of tea. Oh, and once you know me, I'll introduce you to my other personalities as well. Don't worry, they're friendly and very chatty, unless you're a schmuck!