MYSELF

Banca din pădure

Am o frustrare mare, mare de tot!

Locuiesc într-o zonă super faină din Cluj, blocul este situat fix la intrarea în pădure, nu e nici la mama-dracului departe de centru (la maxim 4 km), nu vuiesc mașinile pe stradă ca la raliu, deci totu-i bine și frumos, aer curat, loc de ieșit cu câinele.

Comunitatea e super-faină, închegată, cel puțin a blocului nostru. Părinții petrec timp cu copiii la locul de joacă amenajat la intrarea în pădure, aproape 70% din locuitorii zonei au animale de companie pe care le scot la plimbare. Exista și o potecă faină pentru alergat, ideea e că te poți bucura de norocul de a locui în zonă. 

Noi aveam și o băncuță din lemn, loc de socializare, la care am cotizat cu toții, așezată undeva la baza unor copaci, unde mai schimbam o vorbă cu vecinii noștri ieșiți și ei cu câinii la plimbare.

Aveam!

Până acum o săptămână, când am rămas cu gura căscată să aflu că banca nu mai e, adică e, dar bucăți-bucățele. Poate exagerez, dar mi s-a frânt inima și în același timp m-am umplut de furie. Cine și de ce a vrut să facă asta? 
Pai să vă zic.

Câțiva băieți care defrișau zona s-au gândit că banca e montată în beton, și prin urmare nu poate fi mutată, așa că unul din copacii pe care i-au tăiat a ”căzut” fix peste bancă. Sincer să vă zic, nici nu știu dacă scuza asta e adevărată, sau sunt ei niște ghiolbani!
Chiar așa să nu ne intereseze deloc de semenii noștri? Chiar așa ignoranți să fim încât să distrugem ceva doar pentru că putem sau doar pentru că ne e lene să punem mâna pe amărâta aia de bancă să vedem dacă o putem muta 2 metri mai la stânga?

Iar în plus, băieții ne-au lăsat și cadouri din pet aruncate pe jos. Ca să nu mai vorbesc despre faptul că toți copacii și crengile tăiate au rămas fix așa, alandala, căzute la pământ, blocând poteca din pădure. Trist! Nu tu scuze, nu tu curățenie după ei, nimic! Educație zero!

Acuma nu știu exact cauza toaletării pădurii, dacă se poate numi așa. Totuși am două bănuieli. 
O cauză ar fi că furtunile din ultimele zile din Cluj au făcut ravagii, rupând copaci, iar cei uscați au trebuit tăiați ca să nu pice pe noi, sau doi, din cauza centurii ocolitoare a Clujului, proiect în fază incipientă, care se va desfășura fix prin pădurea asta, la nici 100 de metri de blocurile în care locuim. Trist de două ori! 

Centura asta ne pune pe gânduri serios să ne schimbăm locuința din cauza tuturor schimbărilor, nu tocmai pozitive, pe care cred că le va aduce.

Enfin, am vrut doar să împărtășesc frustrarea asta cu voi și faptul că I lost faith in humanity once again! 

Poate îmi dați voi ceva motive să văd lucrurile cu mai mult optimism.

  • Text Hover
PS: Share this, or I'll eat your cookies...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email

Author


Avatar

Corina Chiorean

Hello, world! Childish and stubborn, I'm not your usual cup of tea. Oh, and once you know me, I'll introduce you to my other personalities as well. Don't worry, they're friendly and very chatty, unless you're a schmuck!