MYSELF

Self-Care Sunday


Ciao ragazze!


M-am gândit că mi-ar prinde bine o zi de relaxare acasă, sau mai bine zis o zi de spa acasă. 


În toata nebunia asta cu pandemia, de care deja mi s-a acrit, sincer să vă zic, am nevoie de activități care să ne distragă atenția de la tumultul de informație care ne invadează din toate părțile. Sau o pivotare de la activitățile zilnice, de rutină, pe care oricum nu avem cum să le evităm, gen serviciu, curățenie, gătit și repeat. 


Așa că m-am gândit că ar fi o idee grozavă să aduc spa-ul acasă la mine. 


Zis și făcut!


Am stabilit o zi de duminică, deoarece e o zi în care e puțin probabil ca cineva să aibă nevoie de mine și pot sa îmi aloc cât mai mult timp pentru ziua de DIY spa.


Astfel, am ales câteva momente de îngrijire corporală pe care să le desfășor. 


Mai întâi mi-am făcut o cafea și mi-am pus niște șosete exfoliante, care trebuie ținute în jur de o oră în picioare pentru efecte optime. Între timp am dat drumul la niște jazz în boxe, așa ca să mă ungă pe suflet, și mi-am savurat cafeaua cu spumă de lapte până la ultima picătură.


Pe urmă, am umplut cada ochi, spumantul și sarea de baie fiind nelipsite, bineînțeles! 🛁


Aroma de lavandă împânzește casa, la fel și cea de cafea, iar flacăra lumânării parfumate se unduiește pe ritmurile afro-americane ale lui Otis Redding. 🎼🎺🎷


Cred ca într-o viață anterioară am trăit sau am făcut parte dintr-o comunitate afro , altfel nu-mi explic atracția pentru tot ce înseamnă muzică, cultură și lifestyle specific acestei etnii de culoare.


Înainte să intru în cadă mi-am exfoliat pielea prin procedeul dry brushing, care este de fapt exfolierea pielii uscate, cu ajutorul unei perii cu păr natural prin mișcări circulare blânde, insistând pe zonele cu piele tare, cum ar fi genunchii sau coatele. Astfel îndepărtezi stratul de suprafață și celulele moarte ca să rămâi cu o piele super fină după duș sau baie. Ține minte că nu trebuie să fii agresivă cu pielea, pentru că după nu vrei roșeață și usturimi.


A da, și mi-am aplicat o mască de păr făcută în casa din ulei de cocos și miere. Mă ajută la hidratarea intensă a părului, deoarece folosesc destul de des placa și pentru că vreau și un păr sănătos dar și unul coafat îngrijit, încerc să-l hrănesc suficient cât să nu devină fragil și să se rupă. 


Așadar, am aplicat masca și m-am cufundat în apa fierbinte și parfumată. Pe lângă spumant și săruri de baie, îmi place să adaug și felii de citrice în cadă, ca să mă simt mai rasfățată. De obicei stau în apă cât de mult pot și ies chiar înainte să se răcească de tot. 🧖🏼‍♀️


Următorul pas e să aplic un ulei hidratant de corp imediat ce am ieșit din apă și chiar înainte să mă șterg cu prosopul. Uleiul aplicat pe pielea umedă are efect mai intens de hidratare și lasă pielea parfumată mai mult timp. Pur și simplu aplic uleiul și după tamponez cu prosopul surplusul care rămâne. Îmbrac un halat pufos de casă și la final aplic o mască de față cu lămâie și miere. E perfectă pentru a reda strălucirea tenului și a reduce semnele de oboseală și cearcănele.


Tot procesul durează în jur de 4-5 ore, pentru că obișnuiesc să mă și epilez după fiecare baie, însă eu zic că merită deoarece te vei simți magnific în urma acestui ritual de pampering.


Corpul are nevoie și el să fie răsfățat periodic, dacă vrei o piele și un păr frumos. Eu încerc să folosesc cât mai multe ingrediente naturale pentru îngrijire, cum e lămâia, mierea, cafeaua și uleiul de cocos presat la rece. Din ele fac tot felul de măști și exfoliante pentru corp și ten. 🍋🍯🥥🥒


Cam ăștia sunt pașii pe care eu îi urmez pentru a mă răsfăța ori de câte ori am ocazia. 


Starea de spirit pe care o dobândesc în urma acestui timp folosit doar pentru mine e de neprețuit, cu atât mai mult cu cât sunt introvertită și de regulă, timpul pe care-l petrec singură mă ajută să-mi încarc bateriile pentru o nouă tură de socializare.


Oare voi ce trucuri de îngrijire folosiți și cum vă răsfățați de obicei?


Hai sa facem schimb de idei!

  • Text Hover
PS: Share this, or I'll eat your cookies...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email

Author


Avatar

Corina Chiorean

Hello, world! Childish and stubborn, I'm not your usual cup of tea. Oh, and once you know me, I'll introduce you to my other personalities as well. Don't worry, they're friendly and very chatty, unless you're a schmuck!